Agenda

Agenda

De kerk is open.

Uit onze ervaringen is gebleken dat veel mensen behoefte hebben om even de kerk binnen te lopen voor het opsteken van een kaars of om er gewoon even te zitten. Mits het weer het toelaat zal de kerk dagelijks open zijn vanaf ongeveer 9.30 uur tot 17.00 uur.

 

Uit de Nieuwsbrief van Aartsbisdom

KINDERKAMP EN TIENERKAMP 2022: MELD JE NU AAN!

SHARE

Gepubliceerd op: maandag 3 januari 2022

Na de succesvolle editie van 2021 organiseert het Aartsbisdom Utrecht ook in 2022 weer een kinder- en tienerkamp. Beide zomerkampen vinden opnieuw plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle.

KINDERKAMP Beestenbende
In de Bijbel staan heel veel mooie verhalen waar dieren een belangrijke rol in spelen. Denk maar aan de ark van Noach of Jona en de walvis. En heb je wel eens gehoord van het sprekende ezeltje van Bileam? We luisteren naar de verhalen, denken er samen over na en gaan aan de slag met leuke opdrachten. We vieren de Eucharistie en denken aan Jezus. Hij wordt de Goede Herder genoemd. Wat zou dat betekenen? Natuurlijk gaan we ook veel leuke spelletjes doen, geheel in het beestenbende thema, ravotten in het bos en zwemmen. Dus heb jij zin om een week veel plezier te hebben in een gezellige Beestenbende? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

 • Wanneer: 6 augustus tot en met 11 augustus
 • Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem, locatie de Veltmaat, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
 • Wie: Kinderen van 7 t/m 12 jaar
 • Aantal deelnemers: Maximaal 30
 • Hoofdleiding: Vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten
 • Kosten: € 125,- per kind. Als er meerdere kinderen uit een gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 75,- per extra kind (voorbeeld 2 kinderen = € 200,- i.p.v. € 250,-)

Scroll naar het formulier onderaan deze pagina om je aan te melden!

TIENERKAMP Reis door de tijd
Net als afgelopen jaren organiseren we ook dit jaar weer een leuk tienerkamp! Na lang beraad is er gekozen voor het thema ‘Reis door de tijd’. We zullen door verschillende tijdperken heengaan en ons inleven in deze tijden. We gaan weer veel spellen doen waardoor we kunnen zien welk team zich het best aan kan passen aan de tijd. Ook uitstapjes en catecheses staan natuurlijk op het programma. Zin om ook te komen? Meld je dan vooral aan!

 • Wanneer: 6 augustus tot en met 11 augustus
 • Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem, locatie de Delle, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
 • Wie: Tieners van 13 t/m 16 jaar
 • Aantal deelnemers: Maximaal 30
 • Hoofdleiding: Rik Ledoux, Bas Kolfschoten en Gauthier de Bekker, pr
 • Kosten: € 145,- p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95,- per extra tiener (voorbeeld 2 tieners = € 240,- i.p.v. € 290,-)

Meld je snel aan via het formulier hieronder!

Meer informatie over beide kampen via Jacqueline Kolfschoten, e-mail: jacqueline.kolfschoten@gmail.com, tel.: 06 29015399

15 MEI: WANDELEN IN EN ROND IJSSELSTEIN

SHARE

Gepubliceerd op: vrijdag 22 april 2022

Jong Aartsbisdom organiseert op 15 mei een activiteit in en rond IJsselstein. De dag begint om 11 uur met een Eucharistieviering in de St. Nicolaasbasiliek (Sint Nicolaasstraat 12), met mgr. Hoogenboom als celebrant.

Aansluitend vertelt de Utrechtse hulpbisschop over IJsselstein als bedevaartplaats en is de lunch. ‘s Middags is er een wandeling gepland rondom IJsselstein. De dag sluit af met een gezamenlijke maaltijd. 

Kosten: € 5 (lunch zelf meenemen). Voor drinken, tussendoortje en avondeten zorgt de organisatie. 

Aanmelden kan tot 10 mei via: jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl.

Bereikbaarheid
IJsselstein is goed bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer.  Tip voor als je geen parkeerplek kunt vinden: schuin tegenover de basiliek aan de overkant van het water ligt parkeergarage Overtoom (ingang oostzijde – gratis op zondag, wel je kaartje bewaren om uit te kunnen rijden). Klik hier voor meer informatie (gebruik de knop Algemeen voor info/tarieven over parkeren op straat en in de garages).

Open Kloosterdag 15 mei: Dit zijn wij!

Nieuws20 april 2022

Op zondag 15 mei wordt voor de tiende maal de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n 25 kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. ‘Dit zijn wij!’ is het thema van deze Open Kloosterdag.

De zusters, paters en broeders laten deze dag zien wie zij zijn en waar zij voor staan. Ze vertellen waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

In het Aartsbisdom Utrecht doen onder meer de Karmelietesssen in Arnhem mee, alsook de Augustinessen in Utrecht, de Benedictijnen van de Sint Willibrordsabdij (Doetinchem) en de slotzusters van Klooster Cenakel (dienaressen van de H. Geest van de altijddurende aanbidding) in Utrecht. Op 15 mei wordt in Rome ook pater Titus Brandsma heilig verklaard. Enkele kloosters staan hierbij stil tijdens de Open Kloosterdag.

Op www.openkloosterdag.nl staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s. Meer informatie: KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen), e-mail: communicatie@knr.nl of tel.: 073 6921321.

==============================================================

Copyright © 2016. Willibrordus Vilsteren